Apple Refurb is een merk van Cyaan & Co

Cyaan & Co is in 2011 opgericht onder de naam “Cyaan & Co, Refill & Print Shop”. De bedoeling was om iets duurzaams te doen met inktpatronen, vullen dus  – ecologisch en economisch. Een copymachine kwam daar als vanzelfsprekend ook bij. Gaandeweg werd het gamma van inktpatronen en toners steeds uitgebreid (zowel originele als niet originele) en begon de zaak bekend te raken als plaats waar je overstock patronen kon verkopen en kopen.

Met de aanschaf van een 2e en 3e copier, een plotter voor de grote formaten en verschillende afwerkingsmachines, konden we stilaan van een echt copycenter spreken en werd vooral het pand te klein.

Na de overname van Dagbladhandel “’t Schrijverke” – 50m verderop aan de overkant van de Aarschotsesteenweg – in juli 2013 kwamen er een heleboel activiteiten bij, en ook personeel.

Sinds mei 2014 zijn wij begonnen met het uitbouwen van een 3D-printafdeling. Deze hebben we onder de naam Formando in de markt gezet, als “zuster” van Cyaan & Co. Formando richt zich specifiek op de professionele 3D printmarkt en biedt design- en printcapaciteit. In de zomer van 2019 is Formando een aparte bvba geworden met kantoor en atelierruimtes op het adres van Cyaan & Co. Het particuliere 3D print-verhaal blijft binnen Cyaan & Co.

Vermits stilstaan achteruitgaan is, zijn wij steeds op zoek naar nieuwe opportuniteiten: zo zijn wij in 2018 gestart met de verkoop van refurbished iPhones en iPads, maken wij tegenwoordig nummerplaten en verkennen wij de online markt via platformen als Bol.com.

Let’s see what the future brings 🙂

Maken deel uit van het Cyaan & Co-team: Mathieu, Fanny, Maarten, Peter, Jordi, Timon, Lies, Cindy, Anna, Paula, Nick, Peggy, Tamara, Marie & Tom.